محبى مصطفى حسنى
كشرى اسكندرنى 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا كشرى اسكندرنى 829894
ادارة المنتدي كشرى اسكندرنى 103798
محبى مصطفى حسنى
كشرى اسكندرنى 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا كشرى اسكندرنى 829894
ادارة المنتدي كشرى اسكندرنى 103798
محبى مصطفى حسنى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

محبى مصطفى حسنى

المنتدى منور بوجودك زائر
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء
كشرى اسكندرنى Support


 

 كشرى اسكندرنى

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
فيرو
عضو له بصمه
عضو له بصمه
avatar


كشرى اسكندرنى 12hIU-Yfu5_585862425
الجنس : انثى
كيف عرفت المنتدى : اكتب هنا
احترام قوانين المنتدى : كشرى اسكندرنى 111010
عدد المساهمات : 282
نقاطى : 5621
عدد مرات الشكر : 0
دعائى : كشرى اسكندرنى 2i8ugs10
مزاجى : كشرى اسكندرنى Unknow10
تاريخ التسجيل : 20/11/2009

كشرى اسكندرنى Empty
مُساهمةموضوع: كشرى اسكندرنى   كشرى اسكندرنى Emptyالجمعة فبراير 05, 2010 11:44 am

المقادير
2 كوب أرز
1 كوب الا ربع عدس أصفر
3 كوب ماء
2 ملعقه زيت
ملح

الطريقه
نغسل الارز فقط و ينقع فى الماء لمده نصف ساعه
ثم نعسل العدس فى مصفاه حتى لا يبوش و يتهرى


ثم نصفى الارز و العدس جيدا فى مصفاه


نضع فى قدر على النار الماء و الملح و الزيت حتى يغلى

نضع الارز بالعدس و يغطى و يترك يغلى
ثم يقلب و تهدأ النار و توضع الشياطه (مثل طبخ الارز )العادى



ثم يقدم أنا حبيت أعمله فى القالب على شكل السمكه لانه بيكون رائع مع السمك

أرز الصياديه
احنا بنفضله ايضا مع السمك لكن الكثيرين بيطبخوه بالمرقه بدل الماء و بيضعوا عليه مكسرات و يسمى أرز بالخلطه
المقادير
2 بصل كبير مبروش
2 كوب ارز مغسول و منقوع فى الماء
1 ملعقه صلصه
2 و نصف كوب ماء
1 ملعقه صغيره سكر
ملح /رشه قرفه مطحونه
زيت
الطريقه
نضع الزيت فى القدر و البصل و نقلبه حتى يصير لون البصل بنى

نضع الماء و الملح و القرفه و الصلصه و السكر و يترك يغلى
ثم يضاف الارز المصفا من مائه جيدا و يترك يغلى

ثم تهدأ النار حتى يكمل سواه

ثم يقدم و بالهنا و الشفا


برام الارز فى الفرن
مشهور
جدا فى الارياف و يقدم مع صوانى البطاطس فى الفرن و مع اى خضار رائع و
ايضا مع الاسماك المشويه (هذا ارزى المفضل لما أكون مشغوله أو خارجه)
المقادير
3 كوب أرز مغسول (يفضل يكون منقوع )
1 و نصف كوب ماء
1 و نصف كوب لبن
3 ملاعق قشطه (وجهه اللبن )
ملح
الطريقه
نحضر برام فلاحى الفخار (ممكن حله بيركس او أى وعاء بيدخل الفرن ) نضع الماء و اللبن و الملح و نقلب ليذوب الملح

ثم نضع الارز بعد تصفيته من الماء طبعا فى البرام و نضع القشطه فوق و جهه

و
يدخل التوستر (الفرن الكهربائى الصغير ) على درجه حراره 200 و لمده ساعه
بالتايمر (انا ساعات بظبته وأخرج أرجع أتغدى )و دا شكله و بيظل محتفظ
بحرارته لمده طويله فى البرام


يمكن يوضع مع الارز لحمه مسلوقه او حمام محشى و توضع مرقه بدل الماء بيكون جميل ايضا
الارز المحمر (الارز بالخلطه )
هذا هو الارز المفضل في العزائم والافراح وهذه طريقتي في عمله صعبه لكن الطعم رائع ويعطي كميه كبيره
المقادير
3 كوب ارز (مغسول فى مصفاه و يترك لينشف )
كميه من السمن (انا اضع سمن و زيت دوار الشمش )
4 كوب ماء (ممكن تستخدمى مرقه )
2 مكعب مرقه دجاج
ملح / رشه قرفه او عيدان
الطريقه
نضع السمن على النار و نضع معه الارز المصفا و الناشف

و نقلب جيدا فى كل الجهات حتى يحمر الارز و يصبح لونه على بنى خفيف


اذا
و جدنا السمن كتير بعد التحمير يجب ان نصفى السمن الزائد (أحترسوا لا
تصفوه فى مصفاه نايلون يستحسن سلك او ستلستيل لانه بيكون سخن جدا )
نضع
الماء على الارز لاكن (أنتبهى لان بيطلع بخار كثير عند أضافه الماء كونى
حذره ) و ضعى مكعب المرقه و الملح و القرفه و قليى قليلا حتى يذوب الملح و
الماجى و يترك يغلى ثم نهدى النار عليه و نضع الشياطه و يقلب كل فتره و
أذا أحتاج رشه ماء أخرى نضع قليلا (لان بيختلف حسب أنواع الارز ) حتى ينضج


يغرف و يقدم و توضع فوق وجهه صنوبر او لوز او بندق اوزبيب كلهم حسب الرغبه (انا وضعت زبيب و لوز وفسدق )

يمكن تحمر كبد و قوانص الفراخ و تتبل بالملح و الفلفل و توضع على الوجه (لاكن أحنا لا نرحب بيهم نفضل المكسرات )
يمكن تقديمه مع ترنشات الرومى او الفراخ

لو عندك بواقى ارز ابيض و ارز بالخلطه سخنيهم و قدمى طبق ارز جميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
طالبةالنجاة
عضو نشيط
عضو نشيط
avatar


كشرى اسكندرنى 12hIU-Yfu5_585862425
الجنس : انثى
كيف عرفت المنتدى : اكتب هنا
احترام قوانين المنتدى : كشرى اسكندرنى 111010
عدد المساهمات : 174
نقاطى : 5376
عدد مرات الشكر : 0
دعائى : كشرى اسكندرنى 2i8ugs10
مزاجى : كشرى اسكندرنى Unknow10
تاريخ ميلادى : 19/09/1991
تاريخ التسجيل : 12/01/2010
عمرى : 32
بلدى : مصر
العمل/الترفيه : طالبةجامعية

كشرى اسكندرنى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى اسكندرنى   كشرى اسكندرنى Emptyالجمعة فبراير 05, 2010 12:54 pm

يجازيكي الخير علي موضوعاتك كشرى اسكندرنى 140210
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فيرو
عضو له بصمه
عضو له بصمه
avatar


كشرى اسكندرنى 12hIU-Yfu5_585862425
الجنس : انثى
كيف عرفت المنتدى : اكتب هنا
احترام قوانين المنتدى : كشرى اسكندرنى 111010
عدد المساهمات : 282
نقاطى : 5621
عدد مرات الشكر : 0
دعائى : كشرى اسكندرنى 2i8ugs10
مزاجى : كشرى اسكندرنى Unknow10
تاريخ التسجيل : 20/11/2009

كشرى اسكندرنى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى اسكندرنى   كشرى اسكندرنى Emptyالسبت فبراير 06, 2010 4:54 am

كشرى اسكندرنى 140210 كشرى اسكندرنى 140210 كشرى اسكندرنى 140210 كشرى اسكندرنى 140210
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ايةمنير
عضو له بصمه
عضو له بصمه
ايةمنير


كشرى اسكندرنى 12hIU-Yfu5_585862425
علم الدوله : فارغ
الجنس : انثى
كيف عرفت المنتدى : اكتب هنا
احترام قوانين المنتدى : كشرى اسكندرنى 111010
عدد المساهمات : 320
نقاطى : 5649
عدد مرات الشكر : 0
دعائى : كشرى اسكندرنى 2i8ugs10
مزاجى : كشرى اسكندرنى Unknow10
تاريخ التسجيل : 27/10/2009
بلدى : الاسكندرية
العمل/الترفيه : طالبة

كشرى اسكندرنى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى اسكندرنى   كشرى اسكندرنى Emptyالسبت فبراير 06, 2010 3:35 pm


تسلم ايدك يا قمر
واى حد عايز كشرى اسكندرانى
يقولى ههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فيرو
عضو له بصمه
عضو له بصمه
avatar


كشرى اسكندرنى 12hIU-Yfu5_585862425
الجنس : انثى
كيف عرفت المنتدى : اكتب هنا
احترام قوانين المنتدى : كشرى اسكندرنى 111010
عدد المساهمات : 282
نقاطى : 5621
عدد مرات الشكر : 0
دعائى : كشرى اسكندرنى 2i8ugs10
مزاجى : كشرى اسكندرنى Unknow10
تاريخ التسجيل : 20/11/2009

كشرى اسكندرنى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى اسكندرنى   كشرى اسكندرنى Emptyالأحد فبراير 07, 2010 12:17 pm

انا عايزه يا يويووووووووووووو
كشرى اسكندرنى 535698
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حنين مصر
مراقب عام
مراقب عام
حنين مصر


ما هو سبب اشتراكك بالمنتدى : لمرضات الله
كشرى اسكندرنى 12hIU-Yfu5_585862425
علم الدوله : فلسطين
الاردن
الجنس : انثى
كيف عرفت المنتدى : بالبحث في النت
احترام قوانين المنتدى : كشرى اسكندرنى 111010
عدد المساهمات : 2792
نقاطى : 8676
عدد مرات الشكر : 8
دعائى : كشرى اسكندرنى 2i8ugs10
مزاجى : حزين
شيخك المفضل : حازم شومان
تاريخ ميلادى : 27/11/1978
تاريخ التسجيل : 30/10/2009
عمرى : 45
بلدى : فلسطين
العمل/الترفيه : أم وزوجة خريجة شريعة إسلامية

كشرى اسكندرنى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى اسكندرنى   كشرى اسكندرنى Emptyالثلاثاء فبراير 09, 2010 4:11 pm

كشرى اسكندرنى Hidi8
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
najwa nour
عضو محترف
عضو محترف
najwa nour


ما هو سبب اشتراكك بالمنتدى : للتعلم اكثر و وضع بصمة في الحياة
كشرى اسكندرنى 12hIU-Yfu5_585862425
علم الدوله : الجزائر
الجزائر
الجنس : انثى
كيف عرفت المنتدى : google
احترام قوانين المنتدى : كشرى اسكندرنى 111010
عدد المساهمات : 1218
نقاطى : 6815
عدد مرات الشكر : 0
دعائى : كشرى اسكندرنى 2i8ugs10
مزاجى : عادى
شيخك المفضل : مصطفى حسنى
تاريخ ميلادى : 29/12/1982
تاريخ التسجيل : 09/03/2012
عمرى : 41
بلدى : الجزائر

كشرى اسكندرنى Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى اسكندرنى   كشرى اسكندرنى Emptyالأربعاء سبتمبر 11, 2013 10:15 pm

كشرى اسكندرنى 743319
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كشرى اسكندرنى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
محبى مصطفى حسنى :: اجتماعيات :: ركن البنات :: مطبخ حواء,-
انتقل الى: