اولا:مقادير عجينة السينامون:
3 ك دقيق
1 م/ك خميرة
¾ ك ماء
¼ ك عسل
1 بيض
ثانيا:الحشو:
½ ك سكر بني
2 م/ك زبدة
1 م/ك قرفة
ثالثا:الطريقة:
عجن مقادير العجينة وتركها تتخمر، ثم فردها.
مزج مقادير الحشو وإضافتها كطبقة رقيقة على العجينة.
حشو العجينة بشوكلت شيب حبيبات الشوكولا (حسب الرغبة).
لف العجينة
تكبير الصورةتصغير الصورة
وتقطيعها،
تكبير الصورةتصغير الصورة
ثم صفها في صاج وإدخالها في الفرن تحت درجة حرارة 180ْ لمدة 10 دقائق او حتى تنضج..صم يصب فوقها صوص السينابون..
تكبير الصورةتصغير الصورة
صوص السينامون:
**صوص الشيكولاته:
باكو شيكولاته خام صغير
ربع كوب عسل نحل اي نوع
2 معلقه كاكاو خام
كوب الا ربع لبن
حطي
كله علي بعض علي النار لغايه ما يسيح و يغلي شويه (بس خلي بالك هدي النار
عشان مايفرش )و لما يتقل اقفلي عليه و سيبيه يبرد و ممكن تضيفي فنجان قهوه
كريمه لباني بتديله طعم جميل..
[size=21]**واللي يحب القرفة والشوكلاتة يستخدم هذا الصوص
1) علبة قشطة + نصف كوب حليب سائل + كوب سكر بودرة + ملعقة قرفة + ملعقة كاكاو ..تخلط بالخلاط وتصب على السينابون..
**الصوص الابيض:
3 ملاعق كبيرة زبدة طرية
كأس سكر بودرة
نص علبة جبنة فيلادلفيا
نص ملعقو صغيره فانيليا
رشه ملح خفيييييييييفه
وتمتعي بالمذاق الراقي والرائع...
تكبير الصورةتصغير الصورة